torsdag 11 oktober 2012

Jag fick fyra böcker...

Idag slutade jag klockan 13.15, mamma kom och hämtade mig från skolan. Vi var till posten för att hämta ett paket. Det var en födelsedagspresent åt mig eftersom några av mina släktingar inte kunde komma på mitt släktkalas på söndag. Jag fick fyra böcker:

• Förlorad ängel, av Becca Fitzpatrick. Så här står det på baksidan:
EN SVUREN ED
EN FALLEN ÄNGEL
FÖRBJUDEN KÄRLEK
Noras lycka med Patch som skyddsängel blir kortvarig. Patch drar sig undan henne och hon vet inte om det är av omsorg om henne eller om han plötsligt på allvar blivit intresserad av hennes värsta fiende Marcie Millar.
Dessutom tycks Patch hindra henne när hon söker efter svar kring sin pappas död och det går så långt att hon börjar frukta för sitt eget liv. Kan Nora verkligen lita på Patch? Eller är hans hemligheter mycket mörkare och farligare än hon kan föreställa sig?

Förlorad ängel av Becca Fitzpatrick är den spännande uppföljaren till succeboken Fallen ängel.

• Noras val, av Becca Fitzpatrick. Så här står det på baksidan:
EN SVUREN ED
EN FALLEN ÄNGEL

FÖRBJUDEN KÄRLEK
Nora vaknar upp på en kyrkogård utan att veta hur hon hamnat där. Hon minns inget av att ha varit kidnappad eller något av de senaste månaderna.
Vad är det för svarta "hallucinationer" och minnesfragment Nora får och vad är det hennes familj och vänner försöker dölja när de uppmanar henne att inte gräva i det förflutna?
Hennes sökande leder till en mäktig man som vill hämnas och inte drar sig för att utöva svartkonst. Nora ställs inför val som kommer förändra hennes liv för alltid...

Noras val av Becca Fitzpatrick är den spännande tredje delen efter succböckerna Fallen ängel och Förlorad ängel.

Mitt perfekta liv, av Sarah Dessen. Så här står det på baksidan:

Macys sommar ligger framför henne, noggrant planerad, precis som hon vill ha det för att inte förlora kontrollen. Hennes kille åker iväg på "brain camp". Själv ska hon jobba i informationsdisken på biblioteket. Men det blir inte som hon tänkt sig: Pojkvännen vill att de ska ta en paus, och plötsligt dyker ett extra sommarjobb upp på cateringfirman Wish, där det jobbar ett gäng galna typer som Macy verkligen gillar. Där finns också Wes - tatuerad, konstnärlig, en kille som säger sanningen och som är den där sorten som vänder upp och ner på ens liv. Han är precis allt det Macy inte vill ha, men ändå känner hon sig så bekväm med honom, och lyckligare än på länge...

• Mycket mer än så, av Sarah Dessen. Så här står det på baksidan:

Auden har jämt varit den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Hon är en tjej som man kan lita på. Men Auden har känt sig instängd av alla krav, hon har inte haft något socialt liv och hon har inte sovit en hel natt på flera år. 

Innan hon ska börja på college får hon ett erbjudande om att tillbringa sommaren hos sin pappa och hans nya familj i en liten stad vid kusten, och hon tar tillfället i akt. Hon får ett sommarjobb i sin bonusmammas klädbutik och plötsligt händer någonting med Auden. Hon får lära sig allt om det sociala spelet, om hur tjejer pratar och beter sig, om tjejers vänskap och deras kärleksbekymmer. Så möter hon Eli, en ensamvarg som också har svårt för att sova om nätterna, och som Auden snabbt kommer nära. Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att göra allt det där hon aldrig har gjort, Eli för att lära sig att leva med de skuldkänslor han bär på sedan han var med om en nära väns död. Det blir sommaren när allt förändras. Bye!


Alexandra//

1 kommentar: