måndag 28 januari 2013

Hawaii...


Hej! Jag skulle så vilja fara till Hawaii på resa, det är lite som min drömresa att fara dit. Jag kanske ska fara dit när min pappa fyller 50. =) Här kommer en text om Hawaii.


Hawaii är den nyaste av de 50 amerikanska delstaterna och är den enda delstaten som består enbart av öar. Hawaiis naturliga skönhet, varma tropiska klimat, inbjudande vatten och vågor och aktiva vulkaner gör det till en populär destination för turister, surfare, biologer och vulkanologer. Tack vare sitt läge i centrala Stilla havet har Hawaii många nordamerikanska och asiatiska influenser tillsammans med en livfull lokal kultur. Hawaii har över en miljon fast bosatta tillsammans med många besökare och amerikansk militär personal. Huvudstaden är Honolulu på ön Oahu.Delstaten omfattar nästan hela den vulkaniska ökedjan Hawaiiöarna som består av hundratals öar spridda över 2 400 km. I sydöstra änden av ögruppen finns de åtta "huvudöarna" som är (från nordväst till sydöst) Niihau, Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Kahoolawe, Maui och Hawaii. Den sista är den i särklass största och kallas ofta för "The Big Island" för att undvika sammanblandning med delstaten som helhet. Hawaiis yta växer kontinuerligt på grund av vulkanen Kilaueas utbrott, som har pågått en längre tid. Den hawaiianska traditionen gör vulkangudinnan Pele ansvarig för verksamheten.
Nyligen har Hawaii fått ytterligare uppmärksamhet som den plats där USA:s president Barack Obama föddes och tillbringade mycket av sin ungdom. Obama är den enda presidenten som kommer från delstaten. 
 
Bye!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar